OVER MIJ

siny de deugd profielfoto virtuephoto

Hoe heerlijk is het om naast een betaalde baan een uit de hand gelopen hobby te hebben;-) Zo'n twintig jaar geleden liet iemand mij zien hoe Photoshop werkt. Nooit, maar dan ook nooit had ik verwacht dat dit, samen met fotograferen, zo'n belangrijk deel van mijn leven zou uitmaken. Drie decennia geleden riep ik nog dat een computer en Siny geen goede combinatie zou kunnen zijn. Nooit in mijn leven heb ik er zo naast gezeten! 

 

Ik ben niet iemand van cursussen. Wel voor mijn betaalde banen, maar niet voor mijn hobby's. Dat was/is lastig te combineren met mijn werk en bovendien vond ik het altijd erg duur. Dus ben ik gaan lezen en oefenen. Vooral veel oefenen. Heel veel oefenen. Als ik terugkijk naar mijn maaksels uit het verleden dan zie ik duidelijk  behoorlijke groei. 

 

Ik fotografeer met een LUMIX systeemcamera en gebruik een paar lenzen waaronder een zoomlens en een macrolens. Vooral die laatste vind ik erg prettig om mee te werken. Hij maakt mooie macro's maar is ook bijzonder geschikt voor portretfotografie en landschappen. 

 

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het bouwen van websites. Er gaan massa's tijd inzitten maar tjonge, wat is dit leuk werk! Naast deze website heb ik er een in opdracht gemaakt: www.chameleontravelafrica.com

 

Dan ben ik ook nog oma van twee kleinkinderen. Mijn oudste dochter is in 2004 naar Zuid-Afrika geëmigreerd en woont midden in de bush, dus een kopje koffie bij haar drinken vergt enige voorbereiding. Ik ben er inmiddels zeven keer geweest en het is altijd een uitbundig weerzien!  Een paar weken fulltime oma zijn is dan wel super; geen horloge, geen mobiel, geen computer, alleen kinderen en kleinkinderen en niet te vergeten het prachtige land zelf!

 

Naast dit alles heb ik ook het koken en bakken herontdekt. Nu alleen nog even uitvogelen hoe ik meer uren in een dag krijg:-)

Zelfportret vroeger