DIEREN

Ik houd van alle dieren, wild of tam, vanwege hun instinct en spontaniteit, maar het meest omdat ze altijd zichzelf zijn. Dat maakt dat ik buitengewoon veel respect heb voor het dier en zijn omgeving. Ik ben daar te gast en heb me te gedragen.

 

Bij een tam huisdier is dichtbij komen meestal niet moeilijk, maar aan de andere kant van de muur begint 'buiten' en 'wild'. Daar start ik dan ook met fotograferen op grote afstand, dan heb ik in ieder geval iets mocht het dier weglopen! Dan sluip ik heeeeeeel rustig dichterbij en maak meer foto's (afhankelijk van de diersoort, uiteraard wil je niet in de comfortzone van een écht wild dier komen)! Gelukkig zijn er zoomlenzen! 

 

Soms leent een foto zich voor bewerking, zoals bijvoorbeeld de sepia foto van de runderen. Bij het originele plaatje zag ik in gedachten het 'Wilde Westen'. Ik heb alles wat hier niet bij paste verwijderd en heb de kleur vervangen door sepia, wat het 'oude gevoel' benadrukt. De foto is overigens gemaakt op het eiland Tiengemeten bij Rotterdam.